Kjemikalietanker fra Bergen grunnstøtte i Alaska

Det er ikke meldt om skader eller utslipp etter grunnstøtingen.

GRUNNSTØTTE: Kjemikalietankeren «Champion Ebony» grunnstøtte ved øyen Nunivak i Beringhavet utenfor Alaska fredag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den norske kjemikalietankeren «Champion Ebony» grunnstøtte ved øyen Nunivak i Beringhavet utenfor Alaska fredag morgen. Mannskapet klarte selv å få skipet løs, og det gikk videre for egen maskin for å finne smulere farvann og sjekke for eventuelle skader.

«Champion Ebony» ble bygget i 2004 og er en del av flåten til bergensrederiet Champion Tankers, som har hovedkontor på Paradis i Bergen. Flåten består ifølge nettsiden av 18 skip.

— Skipet «touchet» borti bunnen. Dette er en bagatell som skyter oppi været. Men hendelsen ble merket om bord, og den ble rapportert til kystvakten som den skal, sier daglig leder Arne Viste i Champion Tankers til NRK.

Den amerikanske kystvakten sier det ikke er tegn til at noen om bord er blitt skadd eller at det har vært forurensende utslipp i forbindelse med grunnstøtingen. Det 182 meter lange skipet er lastet med drøyt 14 tonn ulike drivstoffprodukter.

Rundt 200 mennesker og 500 moskuser bor på øyen Nunivak, som ligger rundt tre mil utenfor kysten av Alaska. Øyen ligger på 60 grader nord, samme breddegrad som Bergen.

Publisert: