Mann tatt på Flesland med litt for mange euro

Politiet mener pengene stammer fra straffbare handlinger. Feil, sier mannen selv.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Lørdag ble en mann i slutten av 30-årene stanset av tollere på Flesland. Etter å ha gjennomsøkt mannens reisegods, fant tollerne 18.000 euro i kontanter. Det var nok til at politiet fattet interesse for mannen.

175.000 kroner

18.000 euro utgjør cirka 175.000 norske kroner. I utgangspunktet skal kontantsummer over 25.000 kroner deklareres før du slipper inn i landet.

— Vi mistenker at pengene er utbytte fra straffbare handlinger, og han er derfor siktet for grovt heleri, sier politiadvokat Kari Trones i Vest politidistrikt.

Mandag vil hun forsøke å overbevise Bergen tingrett om at mannen må holdes i varetekt de neste ukene.

Nekter straffskyld

Den siktede er algerisk statsborger, og skal ifølge politiet ikke ha noen tilknytning til Norge. Enn så lenge har politiet ikke fullstendig oversikt over hva mannen skulle i Bergen eller hvorfor han hadde pengene på seg.

— Han har vært i avhør med politiet, uten at jeg vil komme inn på hva han har forklart. Etterforskningen vil forhåpentlig avdekke hvor disse pengene stammer fra, sier Trones.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans forsvarer, advokat Tore Johan Sørland.

— Han mener at dette er lovlige midler. Han er forretningsmann og skulle hit til Bergen i den forbindelse. Han driver en virksomhet i hjemlandet, og har forklart at han har vært i Norge tidligere, sier forsvareren.

Publisert: