Riggmeklingen fortsetter på overtid

Partene i riggoppgjøret forhandler på overtid natt til onsdag. 283 arbeidere blir tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Forhandlere fra fagforbundene Industri Energi, SAFE og De Samarbeidende Organisasjoner (DSO) sitter fortsatt hos Riksmekleren med sin motpart Norsk Rederiforbund etter at fristen om å bli enige utløp midnatt natt til onsdag.

— I et særdeles krevende riggmarked med kraftig fall i aktivitetsnivå, kansellering av riggkontrakter, rigger i opplag og hvor arbeidsplasser forsvinner, er det svært skuffende å oppleve at arbeidstakerne fremmer krav som er frikoblet fra den situasjonen næringen befinner seg i, sa forhandlingsleder Jakob Korsgaard i Norges Rederiforbund da forhandlingene brøt sammen i mai.

Rundt 7.000 arbeidstakere på faste og flyttbare innretninger i Nordsjøen er omfattet av det såkalte riggoppgjøret.

— Vi går inn i meklingen med mål om å finne en løsning, og vi vil være konstruktive. Men det betinger at arbeidsgiverne kommer med tilbud som sikrer at våre medlemmer opprettholder sin reallønn, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

Arbeidsplassene som i første omgang vil bli rammet av en streik, befinner seg på Statfjord B, FSU Jorunn Knutsen, FSU Heidrun, FSU Navion Saga, SAFE Scandinavia, Rowan Viking og Rowan Gorilla VI.

Publisert: