- Spilte som guder

Tertnes skoles musikkorps og Sofiemyr skolekorps er kåret til vinnere i klassene brass og janitsjar i NM for skolekorps.

feirer seieren.jpg
  • Hanne Heszlein-Lossius
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Brass-konkurransen ble holdt i Stavanger, og her vant Tertnes lørdag en overlegen seier. Samme korps vant i denne klassen også for to år siden.

De som knivet om å være best på janitsjar, hadde funnet veien til Larvik. Her ble Sofiemyr fra Akershus kåret til vinner, mens Gjallarhorn Janitsjar fra Oslo vant andredivisjon.

Skedsmo og Harstad har stukket av med de gjeveste prisene i drill-NM, mens Nøtterøy skolekorps og Stabekk skoles musikkorps gjorde det best i NM i marsjering.

— Fantastisk

Leder for Tertnes skolekorps, Ingrid Hitland sier til bt.no at hun er strålende fornøyd med seieren.

Hurra for Tertnes-seier!

— Dette er aldeles fantastisk, sier hun til bt.no. Musikantene har øvd så utrolig mye, så dette var vel fortjent. Vet du, de spilte som guder, ler hun. Hun er nå på vei tilbake til heder og ære hjemme på Tertnes sammen med resten av korpset som har tilbrakt helgen i Stavanger.

Avansert stykke

— Jeg tror en av grunnene til at Tertnes gikk av med seieren er at de i går spilte et stykke som opprinnelig er ment for voksne, sier Hitland. Stykket ble skrevet i forbindelse med et EM for voksne korpsmusikanter noen år tilbake, ifølge korpslederen.

— Det fikk de forståelig nok uttelling for, sier hun. Hun forteller at det utbrøt vill jubel da resultatene ble annonserte. - Vi var spente, vi visste vi hadde gjort det veldig bra, men turde ikke håpe på seier, sier Hitland.

Ragnhild Gaupholm spiller kornett i korpset, og forteller at det har vært høy stemning blant deltakerne.- I går hadde vi pizzafest etter fremføringen, nå skal vi hjem til Tertnes og gå i tog, sier Gaupholm.

Hun og resten av korpset klarer ikke vente til neste øving med neste marsj. Uniformene er på, og på Tertnesboere kan i firetiden vente seg en aldri så liten seiersmarsj fra det premierte korpset. - Vi skal gå i tog med en gang vi kommer hjem, sier Gaupholm glad.

«Årets Dirigent» fra Askøy

Også felleskorpset på Askøy utmerket seg under helgens NM. De stakk av med andreplassen og dirigent, Jarle Kleiven, kunne ta med seg den gjeve prisen «Årets dirigent» hjem til Askøy.

Askøy Felleskorps

— Korpset har jobbet veldig hardt, så dette er gøy sier Kleiven. Hjemme på Askøy venter korpsentusiaster sammen med kultursjefen i kommunen for å feire vinnerne. - Det blir fest kklokken 16, sier tidligere korpsleder, Egil Ravnanger, som spent venter på deltakerne.

Send dine gratulasjoner i kommentarfeltet under!

Publisert: