Hva er galt med toppen på hvitosten?

PS: Tenk på de sultne barnene i Afrika, sa alltid onkelen min. Han kastet aldri mat.

Christian Nome Lepsøe001.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Når vi var på hytten, spiste han gjerne kalde kjøttkaker til frokost. En gang ble min lillebror sittende seks timer ved kjøkkenbordet fordi han nektet å spise opp pølsemiddagen.

Jeg kom til å tenke på dette da jeg fant to hvitostskiver i bosset forleden.

Det viste seg at flere av familiemedlemmene mine skjærer av toppen på en ny hvitost og kaster den.

Etter litt undersøkelser kom det frem at også min kones søster og hennes familie gjør det samme. Både min kone og søsteren forklarer at moren alltid gjorde dette da de var små. Slik ble de opplært til å tro at de øverste skivene på hvitosten ikke skal spises.

Les også:

Les også

Når regnbyen får kollektivt kuldesjokk

Da jeg fortalte dette i lunsjen, forsto jeg at det er ganske vanlig å kaste det øverste laget på hvitosten. Årsaken er visstnok at det smaker plast.

De samme folkene kaster aldri bunnen på hvitosten. Den bruker de gjerne på pizza.

Jeg foreslo at de bare kunne begynne på hvitosten fra bunnen neste gang, men det blir visst ikke det samme.

Mens vi satt der og drøste, fortalte en kollega om onkelen sin, som vokste opp under krigen. En gang ble han spurt om det var noe han ikke likte. Da måtte han tenke seg lenge om.

— Jeg liker ikke sterk saft, sa onkelen omsider.

I oppveksten hans måtte de dele på godene mer enn vi gjør i dag. Tynn saft var luksus. Sterk saft hadde vår mann aldri vent seg til.

Men han spiste nok hele hvitosten.

Les også:

Publisert: